Ny antologi om Antirasism i Sverige

Förra veckan utkom Antirasismer och antirasister: Realistiska utopier, spänningar och vardagserfarenheter redigerad av Karin Krifors, Hansalbin Sältenberg, Diana Mulinari och Anders Neergaard. Denna antologi samlar en mängd forskare som skriver om antirasism(er) i Sverige och hur olika minoritetsgrupper bedriver motstånd mot rasism på en mängd olika inte sällan komplicerade och motsägelsefulla sätt. Jag har bidragit med ett kapitel om muslimska kvinnors tankar och erfarenheter kring antirasistisk aktivism och hur spoken word poesi kommit att bli en betydelsefull konstform för en yngre generation muslimska kvinnor att både lyfta samhällsorättvisor som antimuslimsk rasism och sexism samt dela personliga berättelser.

Antologin är Open Access och finns att ladda ner på bokförlaget Kriteriums hemsida.

Foto: Unsplash, Clay Banks