Samtalsworkshop om islamofobi och kvinnors rättigheter

Under sommar och höst genomförs ett riktigt spännande och viktigt samarbete med studieförbundet Ibn Rushd om islamofobi och kvinnors rättigheter.

Workshopen är en del av forskningsprojektet om islamofobi och genus som jag driver på Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism. Detta är även en del av BANATI- forum för jämställdhet som är Ibn Rushds satsning på att lyfta kvinnorättsfrågor inom det muslimska civilsamhället. Syftet är att skapa ett tryggt forum där en mindre grupp deltagare (max 8 personer) kan samtala och dela med sig av sina erfarenheter och perspektiv.

Målet med workshopen är att kunna använda samtalen som underlag för ökad kunskap om muslimska kvinnors erfarenheter och perspektiv kring islamofobi och kvinnorättsfrågor. Samt för att Ibn Rushd ska kunna utveckla verktyg för att lyfta kvinnorättsfrågor i sin verksamhet.

Workshopen vänder sig till dig som:

  • Identifierar dig som muslimsk kvinna
  • Är mellan 25 och 45 år gammal
  • Är intresserad av frågor som rör kvinnors rättigheter och islamofobi.

Det första workshop tillfället äger rum den 21 juni, Kl. 17-19 i Ibn Rushds lokaler på Sundbybergsvägen 1C.

Anmäl intresse:

För att anmäla intresse mejla ditt namn, kontaktuppgifter och berätta lite om ditt intresse för temat senast den 18 juni till Mehek Muftee: mehek.muftee@cemfor.uu.se

För frågor om Ibn Rushds arbete kontakta Sofia Aouinti: sofia.aouinti@ibnrushd.se